2011. december 7., szerda

Újévi belvárosi futás


Ajánlom mindenki figyelmébe, aki éppen a közelben lesz! A táv 5,5 km, a nevezési díj 1000 Ft / fő. Ez nem verseny, úgyhogy helyezettek sem lesznek, viszont mindenki kap emlékérmet :) Amolyan kis ''feel good'' futás.
Szerintem ez a táv viszonylag könnyen teljesíthető, és kezdetnek nagyon szuper! Nekem ez lenne az első futós eseményem :)

Viszont valószínűleg sokak számára elrettentő lehet az időpont, de én idén valószínűleg nem fogok Szilveszterezni. Úgyhogy már csak egy dilemmám van: az időjárás. Ugye ez egy elég bizonytalan dolog, most honnan tudjam hogy nem lesz éppen -20 fok, vagy esetleg ónos eső, jég aznap?

Valamennyi hó, meg hideg még elmegy, az eső is, na de azért a jeges utat nem vállalnám be... Mondjuk a belvárosban lesz, szóval az utakat azért takarítják, de a az ónos esővel így sem tudnának mit kezdeni.

Ettől függetlenül szerintem nevezek rá, maximum nem megyek el, ha nagyon rosszak lesznek az útviszonyok.

Link: http://debrecenikilometerek.hu/ 

Ami nagyon tetszik a versenykiírásban: ''Újévi fogadalom helyett újévi futás! A babona szerint az újévi cselekedeteknek hatásuk van az egész évre. Nem ajánlott többek között sokat enni, dolgozni vagy vitatkozni. Ezért ne vitatkozz, húzz futócipőt és újévi ebéd helyett gyere, fuss velünk egy kört Debrecen belvárosában, hogy jól kezdődjön az újév!"
 
Mennyire igaz! :)

2011. december 2., péntek

Minden oké!

Sziasztok! Eltűntem megint, ugyanis elég kemény vizsgák előtt állok, többek között nyakamon az anatómia szigorlat. Sajnos tavaly nem sikerült megcsinálnom, úgyhogy ebben a szemeszterben felvettem újra a tárgyat, bejártam újra órákra, tanultam, tanultam és tanultam... szeptember óta mást sem csinálok, már nagyon durva.

Sokszor nem látom a fényt az alagút végén... de vigasztal a tudat, hogy szép eredményeket értem el eddig (ugyanis részjegyekből tevődik össze a szigorlati jegy; eddig két ötössel büszkélkedhetek :) Azonban tény, hogy ezen múlik most a jövőm, úgyhogy nem is tudok, de nem is akarok most másra koncentrálni. Szeptember óta gyakorlatilag begubóztam, és nem mentem szinte sehová, az elmúlt néhány hétben pedig gondolkodás nélkül mondom le a különböző programokat. Mozi, korcsolya, házibuli, miegymás.

Ez is most csak egy kis életjel, hogy tudassam veletek, hogy minden oké. A kajálás most szerintem nagyon jól megy, és a sportot is igyekszem beszorítani a napjaimba (bizony nem könnyű). De azért futottam már a héten kétszer, majd még holnap és holnapután is igyekszem, hogy a heti 4 meglegyen.

Majd jövök azért néha posztokkal, addig is jók legyetek ;)

Ui.: a C&A-ban próbáltam egy 38-as nadrágot, és jó volt rám teljesen. (NSV = non scale victory!) Viszont nem vettem meg, mert nem volt farzsebe, és emiatt hmm eléggé előnytelen volt a fenekemen. Viszont nagyon jó érzés volt, mert ugyan a szoknyaméretem egy ideje már 36-38-as, de a nadrágméret sajnos nem ugyanaz, mivel elég vastagok a combjaim. Úgyhogy ez most jól esett a lelkemnek :)