2014. augusztus 11., hétfő

Mostanság

Sziasztok! Minden rendben velem, köszönöm az érdeklődést :) Szokás szerint nagyon sok dolgom volt: 7 hétig tartott a vizsgaidőszak (ami most különösen nehéz volt, sajnos több csoporttársamnak is ismételnie kell, amire a tavalyi évfolyamnál nem volt példa... nagyon fáj értük a szívem, mert így nem tudnak velünk diplomázni, ami elég rossz érzés.)

Aztán éppen hogy letudtam az utolsó vizsgámat (szerdán), hétfőn már kezdődött is a 4 hetes komplex nyári gyakorlat. Azt tudnotok kell, hogy már a tavalyi, 2 hetes nyári gyakorlat óta folyamatosan féltem ettől... Persze voltak nagyon nehéz napok, főleg amikor épp beteget kezeltem, és sokszor úgy éreztem, hogy folyamatosan minden rosszul sikerül; de ebből is nagyon sokat tanultam, és talán mondhatjuk, hogy végül azért jól jöttem ki a dologból (de ezt lekopogom azért! :D)

Nagyon sokszor magamtól, gyomoridegre ébredtem reggel, rosszul aludtam, stb. A vizsgaidőszakban végig számoltam a kalóriákat, minden nagyon jól ment - bár a sportot csak nezen tudtam beilleszteni, kevés volt az idő - végül még fogytam is.

Aztán a nyári gyakorlat kicsit felborította az egyensúlyomat, iszonyú nagy stressz volt rajtam, volt félreevés bőven. Azért folyamatosan próbáltam összeszedni magam, úgyhogy most már jól vagyok.

Egyébként pont a vizsgaidőszak utolsó hetében elromlott a mérlegem, el is mentünk venni egy újat - csakhogy! Mindegyik több kilót mutatott az én kis ezer éves mérlegemnél, úgyhogy komolyan mondom, ez még jobban kiborított, mint az utolsó szigorlatomra való készülés :D

Elárulok egy titkot: még sírtam is. Oké, persze ez óriási nagy marhaság, a barátomat teljesen zavarba hoztam ezzel, nem tudta megérteni, hogy most mégis mi a gondom. Hiszen ugyanúgy nézek ki, nem lettem hirtelen több kiló, egyszerűen az előző mérleg mutatott kevesebbet, nem jól mért, pont.

Így viszont több kilóról is kezdtem a fogyást anno.

Mindegy, szóval most az új mérleg szerint 58,2 kiló vagyok (ma éppen), a régi szerint, amikor utoljára működött pedig 55,5 kiló voltam a vizsgaidőszak végén. De mint említettem, a nyári gyakorlat elején elég össze-vissza ettem,szóval szerintem minimum 1 kilót felszedtem.

Mindegy, lényeg, hogy szeretnék 55 kilóra lemenni. Addig viszont mutatok néhány képet, majd ti megítélitek, hogy mi a helyzet. (én egyébként elégedett vagyok ;) )


 2 éve és most

 Új naci, hiper-szuper kényelmes, a SportsDirectről van

 Az előző képekhez képest picit vékonyabb derék, és jobb fenék ;)

Egyben az összes, kattintásra nő. 


És akkor néhány kajás kép, mert szeretitek :)

 Csirkesaslik, tzatziki, burgonya krokett

  Zöldborsó pörkölt natúr csirkével


 MásTészta-féle proteines fánk keksz

 Clean Eating-féle kinder tejszelet

Betűleves Pónitallér alapú pizza
A tallér az alap, feltétnek meg amit gondoltok :)

 MásTészta szendvics
(recept itt)

 Sajtos csirke krokettel

 Sajtos csirke dinnyével

 MásTészta-féle proteines kókuszkocka!! Nyamm
(recept itt)

 Kakukktojás: Mazsola kutyi :)
 Jéghideg dinnye

 Zabpehelylisztes galuska baconnel, juhtúróval, tejföllel (aka hamis sztrapacska)

 Almás-baconos csirke basmati rizzsel

 Ezékiel lepénykenyere cukomentes lekvárral, dióval

 Görög joghurtos tortácska


Fitt lángos :D Természetesen nem olyan, mint az igazi, de azért jó. :)
Zablepénykére kerül tejföl, sajt.

7 megjegyzés:

  1. Szia!
    Ha elfogadsz egy tanácsot, ne foglalkozz annyit a mérleggel és azzal hogy mennyit mutat. Te nem egy szám vagy, ami akkor jó, ha minél alacsonyabb. Majdnem a kezdetektől fogva követem a blogod, egyrészt mert mindig frissítetted, volt benne szó mindenről: hogy telnek a napjaid, milyen nehézségeid vannak, a szépségekről, finom ételekről és az egyetemről is-ami számomra külön motiváló volt, mert én ÁOK-s vagyok és sok erőt merítettem a bejegyzéseidből, amikor már semmi kedvem nem volt sem a diétához, sem a tanuláshoz. De látva, hogy te keményen kitartasz és csinálod tovább, nekem is új lendületet adott. :)
    Szerintem csodálatos, amit véghezvittél. Csak kérlek, ne legyél elkeseredve, ha nem 55 lesz a vége, mert szuperül nézel ki. És nem azt mondom, hogy most állj meg itt, mert így vagy jó ahogy vagy, mert ezt csak te tudod eldönteni, hogy mikor érzed legjobban magad a bőrödben, de ezt ne a mérleg döntse el. :)
    Ja, és örülök a helyzetjelentésnek. Már hiányzott egy kis életjel. :)
    Szép napot!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Köszönöm a hozzászólásodat (és a tanácsot), nagyon jólesett, és igazad van.

      Lehet nem fejtettem ki eléggé a dolgot, mert így tényleg az jön le a bejegyzésből (=sírtam a mérleg miatt), hogy totál rá vagyok pörögve a témára, de hozzátartozik az igazsághoz, hogy összesen 7 vizsgám volt, és az utolsó, a belgyógyászat szigorlat előtt romlott el a mérleg. Szóval már nagyon ki voltam merülve, és elég rosszul álltam a tételekkel, ezért alapból érzékenyebb voltam.

      Tehát inkább azt mondanám, hogy minden miatt sírtam, na :)
      Aztán azért is volt rossz ez így, mert már tényleg éppen elfogadtam magam, és nagyon jól éreztem magam a bőrömben, erre bumm, kiderül, hogy nem is annyi kiló vagyok :D (oké, oké, tudom, hogy hülyeség)

      Nem fogok kiakadni, ha nem jön össze az 55 kiló. Szerintem van még rajtam plusz kiló, szóval lenne honnan lemenjen, viszont nem mindenáron. Egyébként elégedett vagyok magammal, ilyen jól még sosem éreztem magam.

      Bocsi, ha magyarázkodásnak tűnik, de tényleg tisztázni akartam, hogy jól vagyok :) Jókat eszem, sportolok. Ezzel nincs is gond, csak még a stressz kezelésen kell dolgoznom, mert nagy stressz alatt félrekajálok, és ezzel van a problémám, és állítom, hogy ennek köszönhetem azt a cc. 3 plusz kilót...

      Örülök neki, ha erőt tudtál meríteni a bejegyzéseimből, ez nagyon sokat jelent nekem!! :) Kitartást az ÁOK-hoz, nem egy könnyű menet, de nagyon szép :)

      Nagyon köszönöm, hogy írtál :) Szép napot!

      Törlés
  2. Szia, a gyakorlat nem egy "A"-val kezdődő nevű irodaházban lévő, "M"-el kezdődő cégénél van? Csak mert tegnap láttam valakit akiről te ugrottál be. (pedig nem is ismerjük egymást, csak kettlebell meg harcosok étrendeje kapcsán keveredtem ide korábban)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Jajj, biztos, hogy nem, mert fogorvostanhallgató vagyok :) Úgyhogy Debrecenben a Klinikán, a fogászaton csináltam a gyakorlatot, de már vége van :)

      De vicces, hogy valaki hasonlót láttál, kíváncsi lennék rá :D

      Törlés
    2. Igen, tudtam, hogy fogorvstanhallgató vagy. Az "M" -es cégnél elvileg akár lehettél volna gyakorlaton! (bár közben megnéztem a weboldalukat és a fogászat pont nincs benne a szakterületeik között). Egyébként köszönöm az itteni infókat! Én fél éve kettlebellezek (+ harcosok étrendje) és baromira bejött. (kb -12kg eddig)

      Törlés
    3. Csak a cég szóból asszociáltam rögtön irodai munkára, persze ez nem feltétlenül van így, igazad van :)

      Gratulálok az eredményedhez, nagyon szuper!! :) Különösen jó olvasni, hogy kettlebellezel, az a szívem csücske :)

      Törlés
  3. Szia!
    Gratulálok a vizsgákhoz, és az alakformálásban elért eredményekhez, nagyon látványos a változás fenékben! :D
    Én is olyan vagyok, hogy mindig nagyon várom, hogy lentebb menjen az a szám a mérlegen, hiába tudom és hallom mindenhonnan hogy a mérleggel nem kéne törődni :) Persze én se görcsölök rá nagyon, de azért mindig méregetem magam :)
    Kitartást a továbbiakban is, jó volt újra olvasni! :)

    VálaszTörlés