2013. május 2., csütörtök

35. hét összefoglalás

(Ahogy ezeket a sorokat írom, az Észbontók megy a Viasaton. A kérdés, hogy melyik országra dobtak le először atombombát. Az egyik csaj bedobja, hogy rémlik neki valami Hirosima meg Nagaszaki. Aztán elkezdenek azon agyalni, hogy ezek vajon milyen országban vannak. Bedobja az egyik, hogy nem lehet, hogy Csernobil egy ország, és Nagaszaki meg Hirosima ott van? 

Úúúú :D Amúgy nagyon szórakoztat ez a műsor, akkora hülyeségek vannak benne. Egyébként meggyőződésem, hogy megrendezett az egész.)

Ezen a héten történt egy említésre méltó dolog. 
Egy kis háttérsztori: a szüleim külföldön élnek, cirka 650 kilométerre vagyunk egymástól. Már több mint két hónapja nem láttuk egymást, amikor felhívott anya egyik nap, hogy beszélt telefonon nagynénémmel. Na mármost, ő fent van facebook-on, és látta a ''kifogytam a shortomból'' képemet, és hogy milyen sovány vagyok.

Ó te jó ég. Anya elkezdett aggódni, hogy eszem-e én rendesen, meg hogy mikor, mennyit eszem, blabla. 

Nem tudom, de annyira felhúztam magam ezen a dolgon, mert 1) nem vagyok sovány. Sokat fogytam, és mondjuk a valamikori 74 kilóhoz képest soványabb vagyok, de amúgy abszolút normális a súlyom, még a BMIm szerint is. Meg amúgyis alacsony vagyok, még ha lemenne rólam 9 kiló, akkor se lennék betegesen sovány, csak nagyon vékony. (Na nem mintha még 9 kilót szeretnék fogyni, gyorsan hozzá is teszem, még mielőtt...)

2) Majdnem minden nap beszélünk anyával telefonon, és mindig elmesélem neki, hogy miket főztem, ettem. Szóval eléggé rosszul esett, hogy ennyire nem bízik bennem? Talán hazudnék arról, hogy miket főzök, vagy talán éheztetném magam?

3) Az életmódváltás kezdetén tényleg nem ettem túl sokat (1200 kcal körül, de sokszor csak alulról súroltam...), na de most szerintem abszolút eleget eszem. 1728 kalória most tökéletes nekem.

(a történet vége, hogy találkoztunk tegnap végre, annyi idő után - és konstatálta, hogy "nem vagy sovány". :D)

Amúgy oké, megértem, hogy a szülők aggódnak a gyermekükért, csak értitek, nem esett jól.

 Cézár saláta. Nagyon szeretjük, nagyon finom! :)

 Zöldborsófőzelék virslivel. 
(Hát igen, a virsli nem túl értékes étel, de 
volt még egy csomó a fagyasztóban, és néha belefér.)
Fun fact: én sósan készítem a zöldborsófőzeléket, nyami :) 
Édesen képtelen lennék megenni.

 Pizza!!
100 g-ból egy ilyen normál méretű pizzát lehet csinálni, 
úgyhogy a képen látható mennyiség csakis az enyém volt :)

 Hot-dog - Kornspitz kifliben, a maradék virslivel.

 Barátom névnapjára készült:
 "Húsfaló római'', saját fejlesztés.

Omlós kókuszos keksz. Nagyon finom, és tényleg nagyon omlós! 
Cappuccinohoz (is) kiváló. Recept innen, a fittsütikről.

A hét vége felé kicsit elkeseredtem: szerintem keményen dolgozom azért, hogy fogyjak; edzés, kaja, miegymás. És igen, tudom, hogy az utolsó pár kilót leadni a legnehezebb, plusz látom is magamon, hogy izmosodom. 

A lényeg, hogy ki kell tartani, és annak kell örülni, ami éppen van!

8 megjegyzés:

  1. Borsófőzelék a kedvencem. <3 Én is így szoktam enni. Van is virslim, a husisabb féléből. Van a 48%-os és a majdnem 70%-os hústartalmú. Apum is megnézni most már, meg én is. Nagyon nagyon nem mindegy. :)
    Legalább is az van rá írva. Pl a több hústartalmú, nem fog szétpukkani, mindegy meddig főzös. nah de...

    Olyan kókuszos kekszet én is, én is, én is... :D
    Köv. héten meg is csinálom szerintem. A cézár sali valami istenien néz ki. Kicsit unom a csirkemellett, úgyhogy most halrudacskázok, egy kis főtt krumplival. Semmi extra. 125 g krumpli meg 4x26g halrudacska. :) Ez lesz az ebédem. :)

    Pont most végeztem a tornával.
    Nézd csak mit találtam:
    http://www.everydayhealth.com/food-fitness/exercise-activity/calories-burned-conditioning-exercises
    itt kiválasztod a tornát ha videósat csináltál, beírod a magasságod meg az időtartamot és kidobja, hogy mennyi kalóriát égettél el. Persze ez csak közelítő szám, de jó kiindulásnak. ;)

    Ügyes vagy egyébként. :) Úgy látom most már egész jól beleszoktál ebbe az életmódba. :) jó ezt látni. Ill. olvasni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen igen, vannak jó virslik, csak ez mondjuk pont ilyen Füstli-féle, meg Falni jó virsli volt, szóval nem a leghúsosabb :D (ellenben tele van zsírral...)

      Halrudacskát ezer éve nem ettem, sőt, igazából nem vagyok annyira halas sem. Pontosabban megeszem, sőt, a Pangasiust kifejezetten szeretem, csak hát kell egy kis noszogatás magamtól, hogy halat készítsek :D

      (amúgy igen, sajnos a Pangasius sem a legjobb, igen sok rosszat lehet róla olvasni :/ De nincs iszapíze, mint számomra a halaknak általában, úgyhogy ez is jöhet néha :)

      Hiába, több halat kéne ennem amúgy :/

      Húú ez a link tök jó, majd kipróbálom! :D Köszi :)

      Köszi, én is úgy érzem, hogy egészen beleszoktam ebbe. Persze igyekszem azért fejlődni is úgymond, meg új dolgokat kipróbálni... lassan megy, de na, van idő :)

      Törlés
  2. Húha vannak ám itt lakomák! :D Az a pizzaliszt most nekem is nagyon megtetszett. Eddig csak a szénhidrátcsökkentett lisztkeveréküket meg a zero-6 koncentrátumot próbáltam, ezeket is inkább csak jeles eseményekre tartogatva.
    A "Húsfaló rómainak" a receptjét kifejtenéd picit bővebben ha szépen megkérlek? Nekem minden nagyon izgatja a fantáziámat, ami azzal kezdődik, hogy hús van benne, szóval csak finom lehet. :)
    Ha meg néha-néha elkeseredsz, az szerintem teljesen "rendben van". Kívülről nézve nincs ugyan rá okod és nem kéne (mondom ezt én, aki szinte minden héten rinyál valamiért :D), de minden változásnak van egy ilyen ciklusossága. Ezek a kis mélypontok motiválnak a továbbiakban, hogy még egy kicsivel többet odategyél a cél érdekében. Ami szerintem nagyon nehéz, hogy mindig önmagához mérje az ember az eredményeit. Keményen dolgozol és ha összehasonlítod a mostani formád az 1 hónappal, fél évvel, 1 évvel ezelőttihez, akkor hatalmas a különbség és látod, hogy megéri. Ha máshoz hasonlítod (lehet, hogy nálad szó sincs ilyesmiről, csak nálam) akkor jönnek a gondok. Én el szoktam keseredni, mikor látom a lakótársamat, aki napi szinten a fél hűtőszekrényt kieszi, meg se mozdul, ha nem muszáj és mégis olyan alakja van, amilyen nekem talán sose lesz, ha fejre állok és agyonedzem meg diétázom magam akkor se. Vagy amikor örülök, hogy futásban javítottam az időmön vagy a távomon és valahol azt olvasom, hogy az az idő másokhoz képest lúzer kategóriának számít. Aztán belegondolok, hogy tulajdonképpen annyira nem rossz nekem a lehetőségeimhez képest. És nálad is pontosan ezt látom, jókat eszel, fejlődsz a sport terén, formálódik az alakod és közben még tanulás is szépen megy. Hát kell ennél több? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én nagyon szeretem a Dia-Wellnes márkát, bár még csak liszteket próbáltam tőlük. Érdemes kipróbálni ezt a pizzalisztet. Én nagyon szeretem a pizzát, és jó tudni, hogy ha van kedvem, én is bármikor ehetek (ha belefér a kalória-, CH-limitbe :)

      A Húsfaló római elég durva kaja, úgyhogy ezt jeles alkalmakra tartogatom :) Olyannak ajánlom, aki a CH-bevitelt tartja alacsonyan, a fehérjét nagyon magasan - és a zsírbevitelen nem rágódik sokat.

      (ez lennék én újabban :)

      Egy adagban 37 g fehérje, 17 g zsír, 10 g CH és
      340 kcal van. (úgyhogy még egyszer, ez nem mindennapi kaja, különleges alkalmakra van :)

      A megadott mennyiségekből nekem 6 adag lett.

      Tehát: végy egy római tálat, ebben fogjuk rétegezni a husit.

      Én 300 g vöröshagymát karikákra szedtem, és 200 g kockázott baconnel (lehet kevesebb is, de ne hagyjátok ki, mindjárt mondom miért) szépen megpirítom, megpárolom. A legjobb az, ha fedő alatt, és közepes lángon. 10-15 perc kell a folyamathoz, a végén a hagyma szuper-karamellizált lesz a bacon zsírjától. Amikor már majdnem jó a hagyma, akkor kell hozzáadni a kockázott paradicsomot (nálam 200 g), hogy az is megpárolódjon.

      Közben 700 g csirkemellet vékonyra szeletelünk, és ízlés szerint fűszerezzük (a sóval csínján.)

      2,5 dl főzőtejszínben 40 g ketchupot elkeverünk.

      Ha minden fenti folyamat kész, akkor jön a tál: az aljára teszünk a hagymás cuccból, majd jöhetnek a csirkemell szeletek. Meglocsoljuk a tejszín egy részével. Majd hagymás cucc, majd husi, stb.

      A tetején a hagymás-baconos cucc legyen, leöntve a tejszínnel, megszórva reszelt füstölt sajttal (50 g elég hozzá).

      Kb. 45-60 perc kell neki 200 fokon :) Az edény tetejét ne fedjétek le semmivel, ez így pont jó is lesz.

      Ééés jó étvágyat :D Mi kuszkusszal szoktuk enni.
      (pl. 30 g kuszkuszt kimérek. 1 bögrében egy kevés vizet, mondjuk 1 dl ennyi mennyiséghez elég is - felforralok a mikróban. Beleöntöm a forró vízbe a kuszkuszt, lefedem a bögrét egy tányérral. Kb. 5 perc, és megszívja magát a vízzel, és ha nem öntöttünk túl sok vizet, akkor felszívta az összes vizet, leszűrni sem kell:) Én nem szoktam megsózni, vagy megfűszerezni, mert úgyis olyasmihez eszem, amiben már van só.)

      Nagyon köszönöm a biztatást, sokat segít! És teljesen igazad van: nálam is akkor szoktak jönni a gondok, amikor másokhoz hasonlítom magam...

      Folyton "rá kell szólnom'' magamra, hogy NE tegyem ezt, mert egész egyszerűen nincs két egyforma ember. Nem fogok pont úgy kinézni mint ő, soha. De nem is baj, mert én magamból akarom kihozni a maximumot :)

      Amúgy még a futásban is pont olyan vagyok, mint te. Úgyhogy én már tényleg csak magamhoz képest nézem az eredményeimet :D Úgy se fogok soha versenyszerűen futni, úgyhogy erről ennyit.

      Ó, és: https://s3.amazonaws.com/sitecdn/quotepictures-cdn/uploads/No-matter-how-slow-you-go-you-are-still-lapping-everybody-on-the-couch.jpg

      Nekem ez sokat segít, gyakran eszembe jut :)

      Törlés
  3. Gondolom láttad pár helyen, hogy osztogatják ezt a Best Blog díjat. :) Olvastam egy helyen, hogy kaptál már, de én akkor is adok neked. :D
    Nekem ez az egyik kedvenc blogom, szóval muszáj volt. :)
    Remélem nem baj. :) :) :)

    http://hajnalweb.blogspot.hu/2013/05/best-blog.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, nagyon kedves vagy! :)
      Már hogy lenne baj? :D

      Törlés
  4. Szia! A Fittsütik facebook oldalára felteszek egy fotóalbumot az olvasók által elkészített sütikből, és azt szeretném kérdezni, hogy feltölthetem-e a te sütis képeidet is, amik a fittsütis receptek alapján készültek? Persze a blogodra mutató linkkel együtt :) Előre is köszi!
    Betti(Fittsütik)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Természetesen! Nagyon megtisztelő lenne, nagyon szeretem a blogodat, a recepteket... :) Sajnos most épp vizsgaidőszak van, ilyenkor mindig kevesebb időm van sütni / főzni, de mindig csorgatom a nyálam azért a képekre :D

      Törlés