2013. május 5., vasárnap

Szigetkör: 32:23!

Nagyon nehezen, de végülis összejött az esti Margit-sziget futás. Sajnos ritkán jönnek haza szüleim, de ilyenkor ha jövök én is látogatóba, mindig megpróbálok beszorítani egy szigetkört. 

És ma hihetetlen élményben volt részem. Kezdődött azzal, hogy az elején futott előttem két lány egymás mellett, én meg próbáltam lépést tartani velük. Ez tök jó volt, teljesen belelendültem. Aztán megelőztem őket.

Majd egy vékony, magas, sportos lánnyal próbáltam lépést tartani. Egyszer már majdnem elhúzott előre, de aztán összeszedtem magam, és végül én előztem meg őt, és többet nem is láttam. 

És tök durva, konkrétan ilyen még sosem volt szerintem, hogy ugyanannyi, vagy talán több embert előztem meg, mint ahányan engem előztek :) Sőt, volt aki először megelőzött, de aztán lehagytam, és nem is láttam többet.

Húzott előre a többi futó, ez a nagy helyzet. És ezt a motivációt egyetlen futópad sem tudja reprodukálni... (ahogy sok más dolgot sem).

És akkor az eredményem:

5300 m - 32 perc 23 másodperc.

Én, aki régen 2 kilométert sem tudtam megállás nélkül, kifulladás nélkül lefutni. És még sorolhatnám. Persze más lefutja ezt a kört 25 perc alatt is simán, de magamhoz képest ez hatalmas eredmény, és oda is kellett tennem magam hozzá rendesen. 

Most nagyon örülök ennek :)

2 megjegyzés:

  1. Húúú nagyon gratulálok! :) Én is futottam már körbe a Margit szigetet 1x. De barátokkal, szóval ott nem húztunk bele. Ez volt a rossz. Nem lehetett a saját tempóban.

    Meg 1x az egyik barátommal mentünk ki futni az ELTE körül meg a BME Kármán koli körül. De ő majdnem 2m magas én meg 160 centi vagyok, szóval ő csak kocogott, én meg iparkodtam. :)

    Még 1x nagyon gratulálok, szép teljesítmény! :) Használsz valamilyen futó cipőt vagy csak sima sport cipőt?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :D Sajnos amikor először futottam le a szigetkört, akkor nem mértem igazán az időt, de az tuti, hogy 45 perc felett voltam. Szóval ahhoz képest, hogy honnan indultam, ez most egészen szuper eredmény :D

      Futócipőben futok. Az tény, hogy maga a futás egy olcsó sport, de egy futócipőre be kell ruházni, különben tönkreteszed az ízületeidet. (amúgy meg jobb is futócipőben futni, nem lehet összehasonlítani egy sima cipővel az élményt :)

      Törlés