2013. november 13., szerda

2. év, 10., 11. hét összefoglalás

A napokban visszaolvasgattam pár régebbi összefoglalót, és arra jutottam, hogy soha többé nem írhatom le, hogy A: elhavazódtam, és B: elmaradtam, mint a borravaló - mivel már így is túl sokszor írtam le ezeket :)

Na de vágjunk a közepébe!

Jelentem vége a szálkásításnak!


11 hétig tartott kb., de az utolsó 2 hétben kétszer is félrekajáltam, ami számomra már intő jel volt. (mivel egészen eddig tényleg kőkeményen betartottam a limieteket, erre büszke is vagyok nagyon!) Érdekes, hogy egyáltalán nem voltam erőtlen az alacsony CH-beviteltől (pedig edzettem mellette, suliban is helyt kellett állnom, stb), mégis ''sok'' volt már a végére a megvonás - ezt egyértelműen jelzi a félrekajálás.

Sokszor nehéz volt fizikailag, még többször lelkileg. Nem volt tökéletes - de még sosem szálkásítottam és eleve kicsit félve vágtam bele, hogy mégis mi fog ebből kisülni. A lényeg, hogy most már van tapasztalatom, és legközelebb még jobban fogom csinálni :) 

A fő cél az volt, hogy veszítsek zsírból, miközben az izomveszteséget minimalizálom - szerintem ez sikerült. Még szerettem volna az álomsúlyomat is elérni, ami 52 kiló.

Nos, 55,5 kg körül voltam, amikor belekezdtem ebbe az egészbe, most 54-54,5 kg vagyok. A legkisebb súlyom 53,5 kg volt, ennél lejjebb nem sikerült mennem.

Na most szigorúan nézve ez 1 kiló mínusz. Nem sok, és éppen ezért egészen addig el is voltam keseredve (nem kicsit!), amíg el nem készültek az összehasonlító képek. De a tanulságot vonjátok le ti :)

 Bal oldal: 74 kg
Középen: 56 kg
Jobb oldal: 54 - 54,5 kg



És a végére az összes új kép egyben:


Még nem tudom pontosan, hogy hogyan tovább, ami biztos, hogy egyelőre nem megyek át súlytartó üzemmódba, viszont a CH-bevitelt megemelem napi max. 130 g-ra. Továbbá a 12. hét kvázi pihenőhét. Évfordulót, ill. a szülinapomat is ünnepeljük, úgyhogy... :)

A többit még meglátjuk.

 Töltött paprika
A töltelékbe darált pulykahús, zabpehely, tojás került.

 Baconös, tejszínes, sajtos tészta 
Egy kis CH-bomba :)

 Zabos-almás pite
Recept a NoSalty-ról, amit most sajnos nem tudok belinkelni, 
mivel épp nem működik az oldal.

 MásTészta szendvics
+ 1 tükörtojás ráborítva bacon kockával, sajttal.

 Sütőzacskóban sült tarja és hagyma, 
köretnek kókuszzsíron pirított édesburgonya

Ééés megjött a két kicsikém! 
Most már itthon is tudok kettelebellezni :)

És így örülök neki! :)

14 megjegyzés:

  1. Már az elejétől kezdve olvasom a blogodat, de sose kommenteltem még :) Hatalmas gratula! :) Iszonyat, hogy mennyi különbség van a képek között, de mégis a második és a harmadik kép közötti különbség a leginkább durva nekem: mennyit számít 2-3 kiló :)) Én ezért már nem is nézem a mérleget, tükörre edzés, és milyen igaz! Egyébként hogy érzed, a kettlebell sokat segített abban, hogy ilyen mértékben elkezdj formásodni, vagy inkább a szálkásító étrendnek köszönheted? Régóta gondolkozom, hogy elkezdek kettlebellezni, de jajj félek hogy egyedül megyek, béna leszek stb.. :D Ha lesz időd, írnál egy kicsit róla bővebben? Minden érdekel! :D Egyébként szerintem most már tökéletes az alakod, maradj így! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, jólesik ezt olvasni! :) Kilóban fogyni többet már nem szeretnék - be kellett látnom, hogy max. esélyesebb, hogy izomból fogynék már, és azt nem szeretném. Viszont formásodni, izmot magamra pakolni jó lenne :)

      De még nincs kiforrott tervem, gondolkoznom kell még a megvalósításon, mind diétában, mind edzésben.

      Ami biztos, hogy a kettlebellt nem hagyom abba, mert imádom! Szerintem mindenképpen próbáld ki, mert egy szuper sport, és sokat lehet vele erősödni :) És mindenki nulláról kezdi, egyáltalán nem leszel béna, senki sem az! :)

      Már régóta szeretnék róla írni bővebben, de ígérem, most már pár napon belül meg is próbálom összehozni, mert ezzel már tényleg régóta ''adós'' vagyok a blognak.

      A kérdésedre a válasz, háát... nehéz erre válaszolni. Szerintem igen, formásodtam a kettlebelltől, viszont a szálkásító étrend meg nos, ha nem is mindet, de pucolt le rólam zsírt. Így természetes, hogy jobban látszanak az izmaim, meg kicsit definiáltabb vagyok...

      Nagyon fontos a jó étrend, az biztos, anélkül ez nem sikerült volna. :)

      Törlés
  2. Hatalmas nagy gratula. :) Én is úgy kipróbálnám ezt a kettlebellt, de sajnos nincs ilyen Jászberényben. :( :( :(
    Meg más se nagyon, szóval marad a futás, amikor összejön, meg az insanity és a rám ragadt saját súlyos, vagy kézi/láb súlyzós edzések.
    Ezerrel futócipőt keresek még mindig. Addig annyira nem merek, mert féltem a térdeim. A glüközamin ebben az 1 hónapban nagyon sokat segített, nem kellene sutba vágni. :)

    Még egyszer gratula! Nagyon jó alakod van, és ezt sokáig mondhatod el magadról. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! Hidd el, a futás is nagyon jó, tulajdonképpen minden jó, csak mozogjon az ember :)) Kitartást hozzá! (meg az Insanityhez is :)

      Törlés
  3. Gratulalok!:)
    Latod valoban nem a merleg szamit. En is pont ezt erzem magamon.
    Rengeteget valtoztal az elso kephez kepest, de a masodik es harmadik kozott is hatalmas a valtozas.
    Nem keves a 130g ch egy napra ezutan? Fogynod mar nem kellene, de ennyi bevitellel meg varhato.
    Sok sikert a tovabbiakban akarmi is legyen a kovetkezo celod es boldog szuletesnapo:)
    Niki

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :)
      Valószínű kevés a 130 g, de azt elfelejtettem írni, hogy szükség szerint emelni fogok rajta, szép fokozatosan. Étrend terén mindent ki kell tapasztalnom, aztán vagy működik, vagy nem... de az a jó, hogy bármikor lehet rajta változtatni, úgyhogy ez eddig bejött szerencsére :)

      A szülinapi köszöntést is köszönöm, vicces, mert pont ma van :))

      Törlés
  4. Szia Bella! Én is nagyon gratulálok, és csodállak a kitartásod miatt. Nagyon ügyes vagy, és szuperul nézel ki...azok a combok ;) és nagyon szép vagy az utolsó képen, és nem a smink miatt! :) Csak így tovább!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! Hidd el, sokat dob a smink, és a jó fények :)) Néha nagyon nyúzottnak nézek ki, dehát ez van, sok dolog, kevés idő :)

      Köszönöm a kedves szavakat :)

      Törlés
  5. Gratulálok!
    Szerintem az, hogy csak egy - másfél kiló ment le, pontosan azt jelenti, hogy elérted, amit szerettél volna, tényleg csak zsírt veszítettél, nem izmot, az viszont épült. Valószínűleg túlbecsülted a rajtad lévő zsír mennyiségét (vagy az izmot alá), mert ez így szuper!
    Én megfogadom a tanácsaidat, és köszönöm a motivációt!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :) Az az 52 kiló valójában csak hasraütésszerűen jött, mint álomsúly. Valahogy megtetszett ez a szám, de semmi alapja nem volt annak, hogy ennyi kiló szerettem volna lenni. (úgyhogy minden bizonnyal igazad van :)

      Örülök, ha tudok valami hasznosat írni, és köszönöm, hogy olvasol :))

      Törlés
  6. Szia! Nagyon jól nézel ki..hallod le a kalappal! :) Nem vagy semmi. :)
    Megkérdezhetem, hogy a szálkásítás alatt milyen arányban ettél fehérjét/CHt/zsírt. Bocsi, ha már írtad régebben is, mert rémlik, hogy olvastam.. A másik kérdés szerinted ez működne insanity mellett?
    Mert ugye oda elvileg több CH kell de ugyanakkor szeretnék zsírból fogyni, de kondiba meg most nem tudok menni, és ezért gondoltam, hogy ez a kettő lehet hatásos lenne.
    Amúgy tényleg nagyon motiváló vagy! ;)
    (az utolsó kép mindent visz :) nagyon szép vagy :) csak úgy ragyogsz)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen! :) Nézd csak, itt írtam róla pár sort: http://kutszomj.blogspot.hu/2013/10/2-ev-6-het-osszefoglalas.html

      Iletve itt arról, hogy kinek nem érdemes szálkásítania: http://kutszomj.blogspot.hu/2013/09/2-ev-5-het-osszefoglalas.html

      Szerintem ha több, mint 5 kilót kell leadnod, akkor még nem érdemes vele próbálkozni, mert feleslegesen sanyargatnád csak magad :) Sima kalóriadeficittel is fogyni fogsz ebben az esetben.

      Tulajdonképpen Insanity mellett is lehetne, a kérdés inkább az, hogy van-e már rajtad egy kis izom, mert ha nincs, akkor szintén nem érdemes még csinálni.

      Remélem tudtam segíteni, sok sikert! :)

      Törlés
    2. Köszi :) még egy olyan kérdésem lenne, hogy a magas zsír bevitel az mit takar? mennyi grammot vittél be? Gondolom számoltad azt is :) köszi :)

      Törlés
    3. Mivel a fehérje és a CH-bevitel fix (és a kcal is:D), ezért a maradék a zsír :) Pontos értéket ezért nem tudok mondani, mert változó volt. Voltak napok, amikor magasabbra sikerült a fehérjebevitel, mondjuk 170 g-ra - ilyenkor egyértelműen alacsonyabb volt a többi makró. Aztán voltak napok, amikor bevittem a 110g CH-t - ilyenkor próbáltam ugyanúgy magasan tartani a fehérjét, szóval a zsír ilyenkor kevesebb volt.

      A lényeg az, hogy: 1. magas legyen a fehérjebevitel (ez kell ahhoz, hogy minimalizálva legyen az izomveszteség. Kalóriadeficitben mindenképp veszíteni fogsz izomból is, na de nem mindegy, hogy mennyit)

      2. alacsony legyen a CH.

      Ha a zsír magas, az nem számít, nem attól fogsz meghízni. De ha a zsír ÉS a CH is magas - na ott bajok lesznek.

      Hát, dióhéjban ennyi :)

      Törlés