2013. augusztus 26., hétfő

Nyári összefoglaló - 1.

Lassan vége van a nyárnak, de ami most még fontosabb, hogy holnap lesz 1 éve, hogy belevágtam az életmódváltásba!

Hihetetlenül hálásnak érzem magam!

Holnapra egy kis összegzéssel, és sok-sok képpel készülök, na de most térjünk vissza a nyárra. Nem szeretném bő lére ereszteni a dolgot (pedig tudjátok, hogy hajlamos vagyok erre :D), most inkább beszéljenek a képek helyettem.

Röviden azért megemlékeznék pár fontos dologról.

Idén két lagziba is hívtak minket, az egyiken már "túl vagyunk'', a másik hétvégén lesz. Na, ettől azért féltem egy kicsit. A lagzik a végtelen kajálásról szólnak. Vagy mégsem??

Csak mostanában jöttem rá, hogy nálam a vendégségek, ünnepek, stb... valahogy mind arról szóltak, hogy mindenből vegyek, mindent kóstoljak és dícsérjek meg... és nehogy valami a tányéromon maradjon, vagy éppen túl keveset szedjek, mert az ciki. Sőt, a tudatalattimban ez valahogy úgy jelent meg, hogy nem enni egy fogásból, vagy éppen otthagyni valamit a tányéron hatalmas nagy tiszteletlenség. Volt bennem valami mélyről gyökerező félelem: tudat alatt attól rettegtem, hogy megbüntetnek, ha nem eszek meg mindent.

Ne kérdezzétek, hogy ez honnan ered nálam. Én kicsiként is szerettem enni, és sosem kellett noszogatni, meg könyörögni nekem, mint más gyerekeknek. Úgyhogy tényleg nem értem, hogy miért alakult ez ki nálam

Persze nekem is megtanították, hogy nem hagyunk a tányéron ételt. Hosszú évek kellettek ahhoz, hogy nagyjából figyelmen kívül tudjam ezt hagyni. Már nem érzek annyira bűntudatot...

/És igen, nagyon utálok ételt kidobni, és igyekszem ezt minimalizálni, DE. Ennek nem az a módja, hogy inkább megesszük, minthogy kidobnánk, hanem az, hogy kevesebbet veszünk X dologból, kevesebbet főzünk, stb. Tiszteljük a testünket!/

Szóval röviden: a lagzin tényleg csak addig ettem, míg már nem éreztem magam éhesnek. Hiába jött mondjuk még éjfélkor a grillkaja (amit imádok!) - nem voltam már éhes, nem ettem belőle. Csak az íz kedvéért NEM eszünk!

Sokat semmiből sem vettem. Igen, nagyon jól néz ki, de ismerem magamat, tudom, hogy mennyire van szükségem. És ez így van jól :) (közben megittam több liter mentes vizet, és nem hatott meg a sok gyümölcslé, vagy ilyesmi)

Aztán pár napig Hévízen voltam a szüleimmel, majd 5 napig a Balatonnál nyaraltunk a barátommal. (akivel még sosem voltunk együtt nyaralni :) Nagyon szuper volt mindkettő.

Eddig valahogy a nyaralás is a nagy kajálásokat jelentették nálam. Mintha ez lenne az utolsó lehetőség, hogy lángost, vagy éppen jégkrémet egyek...?

Nos, volt lángos is, volt egy kis fagyi is. Ha megkívántam, megettem. De ha csak úgy kínáltak, meg nem kellett nekem, akkor nem. Ez nem hangzik valami hatalmas teljesítménynek, de higyjétek el, hogy nem az. És persze az is kiderült, hogy nem tudok megenni egy lángost egyedül - aminek a barátom egyébként még örült is, mert legalább neki több jutott :)

Annyit enni, amennyire a testemnek szüksége van... és azt, amire szüksége van. Az étteremben ehettem volna például bármit, de maradtam szépen a csirkemell / zöldségek / rizs vonalon. Finomakat ettem. És egyszer sem ettem 'betegre' magam... 

Annyira nagyon büszke vagyok magamra, el sem tudom mondani, hogy mennyire. Tudjátok, ha mindenki csak akkor enne, amikor éhes, és csak addig, amíg már nem éhes - nem lennének túlsúlyos emberek. Én ebben hiszek.

Kell a sport, igen. De igaz az a mondás, hogy egy rossz diétát nem lehet kompenzálni sporttal. Nagyon-nagyon fontos, hogy jó szokásokat alakítsunk ki az evésben.

Na tessék, már megint nagyon sokat írtam :) Jöjjenek tehát a képek!

 A vizsagidőszak utolsó hetében pár napig rendeltem kaját, és meg kell, hogy mondjam: igazán elégedett voltam. (Kcal és CH-értékek feltüntetve a menüben! Ráadásul finom :) Ajánlom őket. Vitálkonyha, itt.

* házi linzer durum lisztből *
* tejszínes, baconös, zöldborsós tészta (durum ez is, mint mindig :) *
* zöldborsós csirkepöri basmati rizzsel *
* quesadillas *


* bolognai spagetti (pulykahusiból, durum tésztával) 
(Halk megjegyzés: ez pont nem az én tányérom, hanem a barátomé, ezért ez több :) *
* Ezékiel lepény de luxe (almás, csokis, hmm de fini) Recept itt.*
* kókuszzsíron és bacon kockákon sült csirkemell szeletek teljes kiőrlésű kuszkusszal *

2 megjegyzés:

 1. Nagyon nagy gratula! :) Már várom a holnapi posztot. :) És bár személyesen nem ismerjük egymást, tudd, hogy én is nagyon büszke vagyok rád. :) :) :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hidd el, ez nekem nagyon sokat jelent!! Bizony emlékszem én rá, hogy te voltál az első, aki azt mondta nekem, hogy sikerülni fog... :)

   Nagyon szépen köszönöm!! :)

   Törlés