2014. április 7., hétfő

Mostanában történt

Végre megtöröm a csendet, és írok egy kicsit arról, hogy mégis mi van velem mostanában. Talán mondanom sem kell - hiszen a bejegyzések hiánya is ezt mutatja - hogy kevés az időm. Na jó, ez elég kifogás-szagú, mondjuk inkább úgy, hogy a képzeletbeli prioritási listámon a blog írása eléggé hátul kullog.

Mi van előtte? Suli, tanulás, edzések, főzés!

Nagyon jól érzem magam most a bőrömben. Hatalmas változás állt be most az életemben: áttértem a súlytartó étrendre! Ennek oka egyszerű, csupán csak annyiról van szó, hogy jelzett a testem, hogy elég volt az alacsony kalóriabevitelből, és felesleges tovább sanyargatnom magam. (megj.: kinek mi az alacsony, 1710 kcal talán nem tűnik annyira alacsonynak, és sanyargatni sem sanyargattam magam soha, de a végére mégis már szenvedtem. A súlyzós és futós edzések mellett ennem KELL, így is megfogalmazhatnám a dolgot)

Most 2138 kcal az irányadó. Ha úgy jön ki a lépés, hogy kevesebbet eszem, akkor nem erőltetem a többet, és ha épp többet sikerül, az sem baj.

Mi a helyzet a súlyommal? A súlyom állandóan fluktuál. Még dolgoznom kell azon, hogy ezt figyelmen kívül tudjam hagyni, és ne omoljak össze, ha egy reggel épp többet mutat a mérleg, mint én szeretném. Ugyanis nem ez a lényeg!

Folyamatosan tudatosítanom kell magamban, hogy mi a célom. Igen, szerettem volna 52 kiló lenni, és biztos örülnék neki most is, ha ennyit mutana a mérleg, de reálisnak kell lennem: több izmot szeretnék. Nagyobb súlyokkal szeretnék dolgozni. Kemény testet szeretnék.

Az alacsony kcal-bevitel, a további (súlyból való) fogyás ezen célok elérését nem segíti elő. Aztán ott van a tükör: ugyan hová fogynék még a súlyomból, és minek?? Amit valójában szeretnék, az a formásodás, az izmosodás. Mégis kit érdekel, hogy mennyit mutat a mérleg, ha közben jó irányba fejlődik a testem? Hadd tegyem hozzá, hogy zsírból igenis szeretnék még fogyni, de ez már egy másik kérdés.

(megj.: ma épp 55,5 kiló vagyok, öröm, boldogság)

Mutatok nektek egy képet.

Bal: 2013. dec. 17. - Jobb: 2014. márc. 12.

Na most sokkal érdekesebb lenne a dolog, ha pontosan meg tudnám mondani, hogy épp hány kiló voltam a képek készültekor. Annyit biztosan mondhatok, hogy a jobb oldali képen több kiló vagyok, mint a bal oldalin. (az elsőn 54 kiló körül, a másodikon 57 kiló körül vagyok)

Igen, más ruha van rajtam és a beállítás sem pont ugyanaz, eltérnek a fények, stb. Én mégis megosztásra érdemesnek tartom ezt a képet, mert azt hiszem, hogy azért a lényeg látszik

NE függj rá a mérlegre!!
 
Lehetsz 52 kilósan is plöttyedt, és ''skinny fat'', és 60 kilósan is kemény, és formás.


 Vasárnapi ebéd
Csicseriborsó pörkölt, sütőben sült édesburgonya hasábok, 
natúr csirkemell, durum tészta
(+ húsleves, de az nincs rajta a képen)

 Saláta, tzatziki, kókuszbundás rántott husi

Így panírozzátok: kókuszliszt, tojás, kókuszreszelék. 
Nagyobb adag készült, az egyik felét sütőben, a másik felét kókuszzsírban sütöttem ki. Mindkettő finom, de a kókuzszsírban sült viszi a pálmát! A barátomnak is nagyon ízlett, de szólok előre, hogy azért érződik rajta a kókusz, úgyhogy aki nem szereti, annak nem ajánlom :)

 Vajon párolt brokkoli baconos csirkemellel

 Fanni-féle túrókrém (recept innen)

Baconbe göngyölt, sajttal és sonkával töltött 
csirkemell-tekercs görög joghurtos tzatzikivel

 Zabpelyhes-csokis keksz 
(recept innen, de változtatásokkal)

 Zablepényke (recept), pulykafasírt, tzatziki

 Csizza
Recept Lilla barátnőmtől, amit most sajnos sehol nem találok, 
hogy be tudjam linkelni, úgyhogy álljon itt:

1 fél csirkemell apróra vágva, 1 tojás, só, bors, pizza fűszerek
Mindezt botmixerrel (vagy ami van) összedaráljuk, majd 200 fokon megsütjük kb. 10 perc alatt. Ezután jöhet rá a paradicsomszósz, majd ízlés szerint a feltétek, majd még kb. 10-15 percig sütjük. Voilá, magas fehérjetartalmú pizza, és nagyon finom, mivel a csirkemellnek elég semleges íze van! :)

 Csupacsoki muffin

 Bioboltos rendelés


 Fogász vacsi

A barátnőimmel

És a végére egy kép motivációnak. Régen és most :)

10 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy írtál megint, én már vártam!:)
    Jó látni, hogy boldog vagy és jól érzed magadat a bőrödben. Tényleg nem a mérleg a lényeg ;)
    Niki

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, valóban nagyon jól vagyok! :)
      Köszi, hogy olvasol, és kivártad a bejegyzést ;)

      Törlés
  2. Annyira szeretem olvasni a bejegyzéseid, számomra hihetetlen motivációt jelentenek. :) Az edzések és a fogyókúra elkezdése előtt még tavaly decemberben elolvastam az elejétől a végéig a blogod. Azóta belevágtam és azóta nem is akarom abbahagyni. :) A súlyomat nem tudom, mivel itthon nincs mérleg :D De engem jobban érdekel az, amit látok a tükörben. :) És persze az is, hogy érzem a fejlődést az edzések alatt. Én még a fogyás státuszában vagyok, de remélem mihamarabb áttérhetek majd én is a súlytartó részbe. :)
    Gratulálok az eredményedhez! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gratulálok az elhatározásodhoz és kitartásodhoz! Hidd el, hogy szép, folyamatos munkával hamar elérsz majd a súlytartáshoz te is :)

      Örülök, hogy tetszenek a bejegyzések! :) Ha csak egyetlen embert motivál egy icipicit is ez a blog, akkor már megérte, úgyhogy köszönöm szépen! :)

      Törlés
  3. Én is vártam már, hogy írj. :) Annyira jól nézel ki. :) Látszik, hogy boldog vagy meg minden. :)

    Hasonlóképp vagyok én is a bloggal, mint te. Dolgozom edzek, a barátommal vagyok, így az már ritkán fér bele. De nagyon motiváló, így azért csinálgatom. :)

    Csak így tovább. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm!! :)
      Hát igen, mindig van valami... jó dolog blogot írni, de alapvetően élnem kell az életemet ahhoz, hogy legyen miről írni... így viszont kevés időm marad az írásra :)

      Törlés
  4. egy csaj, aki nem csak jól néz ki, de okos is :-)
    gratulálok! éljen a józan ész!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, teljesen elpirultam! (de mióta ezt olvastam, itt vigyorgok magamban :) )

      Törlés
  5. Örülök, hogy újra írtál! Baromi jól nézel ki :) Gratulálok hozzá! :)
    Nóri

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen Nóri! Nagyon kedves vagy :)

      Törlés