2012. október 8., hétfő

6. hét összefoglalás

Jó hamar eltelt ez a hét... :)

08. 27. (hétfő): 72,5 kg
09. 03. (hétfő): 70,5 kg
09. 10. (hétfő): 69,5 kg
09. 16. (vasárnap): 69 kg
09. 24. (hétfő): 68,5 kg
10. 01. (hétfő): 67,5kg
10. 08. (hétfő): 67 kg

Vagyis 0,5 kg mínusz. Nagyon örülök ennek az eredménynek, több dolog miatt is. Egy, hogy eddig még minden héten fogytam valamennyit, tehát nem állt meg a fogyás; és kettő, hogy pénteken kaptam újabb hormoninjekciót. Erről majd talán egy későbbi posztban, most csak annyit mondanék, hogy sajnos nagyon lehet hízni ettől a cucctól, és bizony a fogyást sem könnyíti meg... A dokim szinte minden alkalommal megkérdezi, hogy híztam-e, plusz ismételten felhívja a figyelmemet arra, hogy figyeljem a súlyomat. Na, nem kell kétszer mondani :D

Lényeg, hogy ezt a fél kiló fogyást mindennek tükrében most óriási győzelemnek fogom fel! Úgyhogy hurrá, és így tovább :)

Ugyanakkor a héten 8 Shredet is lenyomtam (eddig még 1 héten sem csináltam ennyiszer), mert nagyon szerettem volna, ha 1 kilóval mutat kevesebbet a mérleg. :) Mostanában úgy szoktam, hogyha van erőm, akkor egymás után kettőt is csinálok, mondjuk a level 1-et, meg az aktuális szintet. 

Ja igen, és képzeljétek: eljutottam a Level 3-ra! Igaz, hogy nem csináltam minden nap, inkább csak heti 4-5 alkalommal, de amint láthatjátok, így is nagyon hatásos volt. Most úgy tervezem, hogy befejezem a Level 3-at, aztán újra megcsinálom az egész Shredet.

Na és két kör 30 Day Shred után... * dobpergés * jöhet az Insanity! Újra! Aki régebb óta olvassa a blogomat, az tudja, hogy csináltam tavaly az Insanityt egy darabig, de sajnos félbehagytam. Na majd most nem fogom :)

Szeretnék ajánlani nektek egy gyümölcsjoghurtot! Eddig eléggé bajban voltam ezzel, mert a ShapeShifteren több recept is van, ami gyümijoghurtot kér. Én nem nagyon szeretek megalkudni, csak ha nagyon muszáj, úgyhogy eddig nem sikerült olyat találnom, ami számomra jó lett volna. Viszont ez elég tetszetős :)

Sajnos még a legtöbb light joghurtban is van cukor, de ebben nem! Igaz, hogy van benne aszpartám... de kis mennyiségben inkább bevállalom, na. (nyilván nem ezen a joghurton fogok egész életemben élni)

Itt vannak a tápértékei 100 g-ra vonatkoztatva (150 g-os egy pohár)
  • Energia: 41 kcal
  • Fehérje: 5,1 g
  • Szénhidrát: 4,5 g
  • Zsír: 0,1 g
Én az Auchanban vettem, és háromféle ízben láttam. Az árára már nem emlékszem... Sajnos nem fizetnek érte, hogy ennyire reklámozzam, de szerintem tényleg nagyon jó :) Természetesen ha valaki tud jobbat, az szóljon, nagyon szeretem az alternatívákat :)


1) Koffeinmentes cappuccino. Tudjátok, hogy most koffeinszegény életmódot folytatok (heti max. 3x iszom koffeines italt, és kólából sem mehet több, mint fél liter), úgyhogy egyik nap nagyon csúnyán beütött a kapucsínóm. (szívdobogás, miegymás). Úgyhogy vettem koffeinmentes kávét, DE! ez is a heti max. 3-ba esik bele! Már csak a szép fehér fogak miatt is :)

A tetején egyébként hatalmas nagy hab van, amit a szuper kis Ikeás tejhabosítómmal csináltam. Pillanatok alatt óriási, kemény tejhabot csinál :)

2) A patológia alapjai. Laza kis 1000 oldalas könyv, most többek között ezzel telnek a napjaim :)

3) Alternatív ebéd: két kornspitz melegszendvicsnek megcsinálva, natúr csirkemellel.

4) Tortilla készült: teljesen véletlenül egy szívecskét sikerült nyújtanom :)

5) Felavattam az új muffin tepsimet! Fél adag muffin készítéséhez jó, és szilikonból van, ami nagyon praktikus. Ezt is az Auchanban sikerült beszereznem, leárazva :) (És ilyen süti sült benne: barackos-túrós zabsüti)


Most zárom soraimat, de a napokban még írok új bejegyzést, mert szeretnék nektek egy nagyon jó kis kalóriaszámlálós programot ajánlani. :)

7 megjegyzés:

  1. Szia,

    Megkérdezhetem, hogy tavasszal a Harcosok étrendjét miért hagytad abba? Hatásosnak tartod a módszert?
    Tegnap tértem át erre az étrendre, mert netes kutakodás alapján jól beilleszthető lenne a napjaimba (nem kell napközben főzőcskézni, főtt kaját előre csomagolni, nem kell azzal szórakozni, hogy főétkezések között mikor lenne jó az edzés stb.). Nincs nagy feleslegem, maximum 4-5 kg-t szeretnék leadni és stabilizálni az álomsúlyomat.
    Nagyon örültem, mikor guglizás közben rátaláltam a blogodra, és csak utána vettem észre, hogy abbahagytad ezt a diétát és nyár végén nagyobb súllyal kezdted a lifetilt programot. A Harcosok étrendje volt a ludas?

    Köszönöm a választ!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Kata! A harcosok étrendjéről csak jó dolgokat tudok mondani, bár ha azt keresve találtál a blogomra, akkor biztos láttál 1-2 dicsérő bejegyzést :)

      Szerintem nagyon jó, hogy belekezdtél!

      Én igazából sok mindent kipróbáltam már (sajnos), a harcosok étrendjét konkrétan azért hagytam abba, mert elég csúnyán meghűltem. Majdnem 3 hétig lábadoztam (láz, köhögés, torokfájás, erőtlenség, stb. De úgy, hogy egyébként sose szoktam lázas lenni, szóval a halálomon voltam).

      Úgyhogy mondanom sem kell, hogy mézes tea ment, pirítós, stb... Nem nagyon volt étvágyam, de szép lassan már nem úgy étkeztem, mint harcosként. Mondjuk szerintem nagybetegen ez érthető, ilyenkor nem úgy étkezik az ember, mint bármilyen diétában.

      Ezek után pedig már nem álltam vissza rá, mert bár sok pozitív hatása volt rám (ez tény), de fogyás tekintetében nem volt az igazi... Ha visszanézed, akkor láthatod, hogy az első héten két kilót fogytam, és ez tök jó, de utána lényegében semmit, és azért nem két hétig csináltam...

      Ehhez hozzá kell tennem még azt, hogy hormonális injekciókat kapok, mint ahogy a posztban is írtam, úgyhogy az én helyzetem kicsit speciális. Tényleg nagyon kell figyelnem minden gramm zsírra, fehérjére, szénhidrátra. Úgyhogy végeredményben nekem ez jött be leginkább...

      De hangsúlyozom, hogy szerintem a harcosok étrendje nagyon jó, és (szinte) mindenkinek beválik. Azért írom, hogy szinte, mert én mással többre jutottam / jutok. És hát igen, nem vagyunk egyformák :)

      És az utolsó kérdésedre válaszolva: a harcosok diétája miatt egyáltalán nem híztam, hanem azután híztam meg, miután abbahagytam :) De ez a sok szemét kaja miatt volt, tehát nem arról van szó, hogy a diéta abbahagyása miatt automatikusan visszakúsznának a kilók.

      Úgyhogy én azt tudom javasolni, hogy próbáld ki, és majd meglátod, hogy rád milyen hatással van ez az egész. :)

      Törlés
  2. Én is Insanityzek! :) Most 2 hetet kihagytam, de amúgy is csak a 3.hét végére jutottam másfél hónap alatt,de az állóképességem tök jó lett.

    Gratulálok az eredményeidhez! Megint! :D Örülök, hogy ezt írhatom. :)

    A blogomon most én is belekezdtem egy ilyen rovatba úgymond, ha gondolod nézz be hozzám. Bár még nem sok minden van ezzel kapcsolatban. :)

    Hajrá továbbra is! Lesz ez még kevesebb is, és sikerül, amit szeretnél csak kitartás!!!! :) Bár már ezzel se lesz gond szerintem! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Húú akkor kemény csaj vagy, elég durva az Insanity :) Tök jó, hogy csinálod, majd én is szeretném, csak addig még össze kéne szednem egy kis állóképességet :)

      Fel vagyok iratkozva a blogodra, egyébként hozzá is szóltam a body detoxos bejegyzésedhez, Ran néven :) Remélem még írsz a témáról többet is, nagyon érdekel, hogy te hogy "fogyózol" (jaj de nem szeretem ezt a szót :D)

      Hajrá neked is, és kitartás!! :) Menni fog mindkettőnknek! :) :)

      Törlés
    2. Én se szeretem ezt a szót, olyan negatív hatása van. :) Majd olvasom a hozzászólásod, csak most ültem megint géphez. :)

      Nah szóval... :D Nem tudom mi az a 30 Day Shred. :D De majd utána nézek.
      Te próbáltad már? Gondolom igen. :D

      Törlés
    3. Igen, én most a 30 Day Shredet csinálom :) Arról van szó, hogy 3 különböző szint van, és mindegyik kb. 30 perces. Alapjában véve 30 napos a program, és minden nap kell csinálni (de mivel csak fél óráról van szó, ez tényleg megvalósítható). Az első szintet 10 napig, a másodikat 10 napig, és a harmadikat ismét csak 10 napig kell csinálni :)

      A szintek pedig egyre nehezebbek. Igaz, én már régen csináltam az Insanityt, de úgy emlékszem, hogy vannak hasonló / ugyanolyan gyakorlatok is a kettőben. Mondjuk a Shred nem olyan kemény, mint az Insanity, már csak azért sem, mert maga az edzés rövidebb.

      Viszont szerintem nagyon hatékony! És én azt mondom, hogy inkább csináljon végig (de tényleg végig, és nagyon pontosan!) az ember 30 percet, mint majdnem egy órát, de többször kidőlve.

      Mármint most itt magamra gondolok :D Sajnos elég sokszor meg kellett állnom az Insanity közben... Azért is gondolom úgy, hogy arra még nem vagyok felkészülve :)

      De ha gondolod, nézz bele a Shredbe, szerintem megéri nagyon :)

      Törlés
    4. Köszönöm az ajánlást! :) Mindenképp belenézek! :)

      Törlés