2011. október 6., csütörtök

Futás - újabb mérföldkő

Tegnap az egyetemi futópályára mentünk, ami az atlétikai stadionnal ellentétben, ami rekortán - salakpálya. Jó kis fehér színű cipőben mentem, és hosszú nadrágban, hát gondolhatják. Tiszta salak lettem! :)

Egyébként már sötét volt, de elég sokan voltak, és részben ki is volt világítva a pálya. 15 kört futottunk,  itt 1 kör a belső részen 400 méter, de inkább a közepén-szélén futottunk, szóval 6 km-nél többet futottunk pár száz méterrel. 

Aki régebb óta olvassa a blogomat, az olvashatott pl. itt arról, hogy én teljesen nulláról kezdtem a futást. Középsuliban rengeteget szenvedtem emiatt (sokszor meg is ríkatott...), utáltam is nagyon - sajnálatos módon ezt mind a tesi tanárom idézte elő. 

Sokat tudnék erről beszélni, de maradjunk annyiban, hogy tényleg nulláról indultam. Tehát: bárki, tényleg bárki képes megtanulni futni! És ami talán még ennél is fontosabb, hogy bárki meg is tudja szeretni.

Én tegnap új mérföldkőhöz értem, először futottam 6 kilométert, ráadásul séta nélkül. Nagyon élveztem, és egyáltalán nem terhelte le a szervezetemet, bírtam volna még. :) Innentől már nincs messze a 10 km, ha tényleg rendszeresen futok.

Táv: 6 km
Idő: 47:53
Kcal: 425
Maximum pulzus: 178 (a végén kb. 100 métert sprinteltünk, és akkor ment fel ennyire)
Átlagpulzus: 163
OwnZone: 144-170 (tehát ebben a pulzustartományban kellett volna maradnom végig)

3 megjegyzés:

  1. Ügyes vagy nagyon!!!Én is o-ról kezdtem futni,de én még csak 2,5 km-nél járok.Bár gondolom,ahogy fogyok,úgy nő majd a teljesítményem:)Hajrá!!!

    VálaszTörlés
  2. Ügyes vagy nagyon!!!!Én is hasonló cipőben járok: most tanulok futni és fogyni szeretnék!!!Hajrá!!!

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm szépen! Szerintem a futás kifejezetten olyan sport, amiben relatíve rövid idő alatt szép célokat lehet elérni :) Szóval hajrá! Én kb. fél év alatt értem el erre a szintre, de sajnos sok kihagyás volt közben (helyette tornáztam, meg ilyesmi :)

    VálaszTörlés