2011. október 8., szombat

Szombat

Elmentünk a lakótársammal kondizni, úgyhogy ezzel megvan a heti 5 alkalom. Lehet, hogy holnap is megyünk, én leginkább már csak kikapcsolódás céljából. Eléggé be vagyok zárva a négy fal közé, kedden lesz egy komoly szóbeli vizsgám, a félév első napja óta arra tanulok intenzíven, de persze az utolsó napok mindig sokkal húzósabbak még a szokásosnál is. Úgyhogy most eléggé le vagyok strapálva :(

Na de: fél órát futottam, viszont az újabb gépek foglaltak voltak. Nem mintha egy régebbi gép annyival rosszabb lenne, de ez konkrétan 25 perc után magától leállt. Kár érte, ma nagyon jó ritmusban futottam, volt, hogy 10 km/h-s sebességgel. Ez azért volt lehetséges, mert a pulzusomat most kevésbé emelte meg, mint máskor.

Ezután 15 perc szobabicaj, majd 15 perc elliptikus tréner.

Kcal: 462

4 megjegyzés:

  1. Annak van valami előnye, hogy 30-15-15 percet különböző gépeken edzel le? Mármint ahhoz képest, mintha egy órát eltöltenél csak az egyiken?

    VálaszTörlés
  2. Esetemben annyi, hogy a futás nagyon megdobja a pulzusomat (van pulzusmérőm, és látom a pontos értékeket). Ha pedig nagy intenzitással végezzük a mozgást, az szuper jó dolog az állóképesség növelésére, viszont a zsírégetéshez inkább közepes intenzitással kell végezni viszonylag hosszabb időn keresztül (45-60 perc) valamit. (Ez nem kitalált dolog, ezek tények).

    Lényeg: ha lehetne, végig csak futnék. De mivel ez jobban megdobja a pulzust, mint pl. egy szobabicaj, váltogatni szoktam. Ergo jobban tenném, ha mondjuk egyszerre csak az elliptikust használnám, de szeretek futni, úgyhogy ezért mindig futok valamennyit, mert élvezem. :)

    Csak viszonyításképpen: kb. egy gyorsabb tempójú séta az nálam, ami a zsírégető tartományban tartja a pulzusomat...

    Na meg persze azért is jó ez nekem, hogy ne legyen uncsi.

    VálaszTörlés
  3. Igen igen ezt tudom, hogy fontos, milyen tartományban van a pulzus, főleg az a 15-15 perc volt furi nekem egy picit ránézésre. Mármint, amíg gépet váltasz, addig csökken a pulzus, az nem hátrány? (Ennyire nem értek hozzá, csak józan paraszti ésszel nézem a dolgot:D)

    Amúgy azt hogyan számolod ki, hogy személy szerint melyik nálad az aerob tartomány?

    VálaszTörlés
  4. Teljesen jól látod a dolgokat :) Tényleg csökken, de futással fel szokott menni nekem majdnem 170-ig (van, hogy meghaladja), és az az 1 perc, amíg váltok, nem számottevő. Közben mondjuk lecsökken 160-ra.

    Az a szerencsém, hogy a pulzusmérő órám megállapítja helyettem :) Ez minden egyes alkalommal változhat, mert pl. egyik nap idegesebb vagy, vagy több koffeint vittél be a szervezetedbe, stb. (OFF: nekem egyértelműen a koffein miatt szokott magas lenni a pulzusom edzés közben - de nem tehetek róla, most egy elég durva vizsga előtt állok, szükségem van rá)

    Nekem kb. 140-170 között szokta megállapítani az óra a pulzustartományomat.

    Amúgy meg ma ehhez volt kedvem, de ennek semmi tudományos alapja nincs, igazából rosszat nem tesz, de nem követendő példa, vagy ilyesmi :) Amíg a pulzusom nem esik a tartomány alá, addig jó vagyok :)

    VálaszTörlés